Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Töltött Tojás

Magyar tojás étel.

Kategória:
Tojás ételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tojás
  • gomba
  • parmezán-sajt.
  • 11 db tojás
  • mustár
  • hagyma
  • bors
  • 3-4 gomba
  • 6 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1/2 dl tejszín
  • szerecsendió
  • 6 dkg parmezán-sajt.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



8 db keményre főtt tojást hosszában kettévágunk, a sárgájukat szitán átnyomjuk és edénybe tesszük.

Hozzákeverünk egy kis mustárt, finomra vágott metélőhagymát, sót, borsot, finom metéltre vágott, vajban pirított gombát egy darabka vajjal, az egészet összekeverjük, s a tojásokat ezzel megtöltjük.

Világos, vajas rántást készítünk, 3 dl tejjel felengedjük és 10 percig forrni hagyjuk, hogy sűrű mártása legyen.

Azután félrehúzzuk a tűzhelyről, 1/2 dl tejszínhez 3 tojássárgáját keverünk és ezt a mártással összekeverjük.

Teszünk bele sót, 6 dkg reszelt parmezán-sajtot és 3 tojás keményre vert habját. Jól összekeverjük.

Tüzálló edényt kikenünk vajjal és a mártás ból ujjnyi vastagon öntünk bele.

A töltött tojásokat rárakjuk és azután a maradék mártással újból leöntjük. Egy kis reszeIt sajtot szómuk rá és a sütőben villágosbarnára sütjük.

Ha ízlett az Töltött Tojás kóstolja meg a finom Kaszinó Tojást is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-12-28 08:14:13

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá