Magyar tojás étel.
8 db keményre főtt tojást hosszában kettévágunk, a sárgájukat szitán átnyomjuk és edénybe tesszük.
Hozzákeverünk egy kis mustárt, finomra vágott metélőhagymát, sót, borsot, finom metéltre vágott, vajban pirított gombát egy darabka vajjal, az egészet összekeverjük, s a tojásokat ezzel megtöltjük.
Világos, vajas rántást készítünk, 3 dl tejjel felengedjük és 10 percig forrni hagyjuk, hogy sűrű mártása legyen.
Azután félrehúzzuk a tűzhelyről, 1/2 dl tejszínhez 3 tojássárgáját keverünk és ezt a mártással összekeverjük.
Teszünk bele sót, 6 dkg reszelt parmezán-sajtot és 3 tojás keményre vert habját. Jól összekeverjük.
Tüzálló edényt kikenünk vajjal és a mártás ból ujjnyi vastagon öntünk bele.
A töltött tojásokat rárakjuk és azután a maradék mártással újból leöntjük. Egy kis reszeIt sajtot szómuk rá és a sütőben villágosbarnára sütjük.
Ha ízlett az Töltött Tojás kóstolja meg a finom
Kaszinó Tojást is!
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-12-28 08:14:13