Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Csikos Tokány

Magyar sertés étel.

Kategória:
sertés húsok
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • sertéslapocka
  • vöröshagyma
  • zöldpaprika
  • 60-80 dkg sertéslapocka
  • 15-20 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 dl paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 zöldpaprika
  • zsír vagy olaj
  • 4 dkg metéltre vágott füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanálnyi finomra vágott zöld petrezselyem
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a pirospaprikát és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra vágott húsmetéltet, s kissé lepörköljük a füstölt szalonnával. Aztán megsózuk és 2 dl vizzel feleresztjük és fedő alatt pároljuk. Hozzátesszük még a szétnyomott gerezd fokhagymát is.

Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát, a 2 dl tejfölt 3 dkg liszttel elkeverve. Ezzel aztán puhára pároljuk.

Vajasgaluskával, vagy burgonyával tálaljuk.

Ha ízlett a csikos tokány kóstolja meg a finom sertéspörköltöt is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-12-12 17:15:22

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá