Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Skót húsleves

Angol leves.

Kategória:
levesek
Ország:
angol
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • báránycomb
  • sárgaborsó
  • sárgarépa
  • 1 kg báránycomb
  • 8-10 szem feketebors
  • 2-3 evőkanál sárgaborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 póréhagyma

  • A mártáshoz:
  • 3 dl húsleves
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál ecet
  • 4-5 szem kapribogyó
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Egy nagy lábasba beleöntünk 2 l vizet, beletesszük a bárányt, a sárgaborsót, megsózzuk, borsozzuk. és kb. két óra hosszat főzzük. (Kuktában a főzés! idő 45 percre rövidül.)

Ezután beletesszük az apró kockákra vágott zöldséget és a vöröshagymát, és kb. további 30 percig főzzük.

Végül a tetejére apróra vágott petrezselymet hintünk.

Közben elkészítjük a mártást. A zsiradékba lisztet öntünk, és egy kevéssé megpirítjuk, majd 3 dl levessel föleresztjük, beletesszük a mustárt, sót ecetet és a kapribogyót.

Allandó keverés mellett felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

A levesből kivett hússal tálaljuk a mártást amelyhez főtt burgonyát és főtt káposztát adhatunk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-05-08 19:59:14

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá