Angol leves.
Egy nagy lábasba beleöntünk 2 l vizet, beletesszük a bárányt, a sárgaborsót, megsózzuk, borsozzuk. és kb. két óra hosszat főzzük. (Kuktában a főzés! idő 45 percre rövidül.)
Ezután beletesszük az apró kockákra vágott zöldséget és a vöröshagymát, és kb. további 30 percig főzzük.
Végül a tetejére apróra vágott petrezselymet hintünk.
Közben elkészítjük a mártást. A zsiradékba lisztet öntünk, és egy kevéssé megpirítjuk, majd 3 dl levessel föleresztjük, beletesszük a mustárt, sót ecetet és a kapribogyót.
Allandó keverés mellett felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A levesből kivett hússal tálaljuk a mártást amelyhez főtt burgonyát és főtt káposztát adhatunk.
Beküldte: Tamás - Datum: 2008-05-08 19:59:14