Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Palócleves

Magyar leves.

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
5

groen_arrowHozzávalók

  • marhahús
  • vöröshagyma
  • pirospaprika
  • zöldbab
  • burgonya
  • 50 dkg marhahús
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 1 dkg pirospaprika
  • 40 dkg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • 2,5 dl tejföl
  • fél babérlevél
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • bors
  • köménymag és 1 kávéskanál liszt.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Az apróra vagdalt vöröshagymát zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, majd hozzátesszük a kis kockákra vágott marhahúst. Sózzuk és fűszerezzük a szétzúzott köménymaggal, fokhagymával és babérlevéllel, majd puhára pároljuk.

A burgonyát a húshoz hasonló kockákra vágjuk, a zöldbabot úgy, ahogy a főzelékhez szoktuk. Külön-külön sós vízben megfőzzük a babot és a burgonyát, majd a lével együtt hozzáöntjük a megpuhult húshoz, úgyhogy az gulyásleves sűrűségű legyen, és együtt felforraljuk.

A tejfölt elkeverjük egy kávéskanálnyi liszttel, a leves be habarjuk, és néhány percnyi forralás után kevés finomra vágott kaporral meghintjük.

Ha a palócleves megnyerte tetszésed, talán az erőleves is érdekelhet.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-10-06 19:24:35

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá