Magyar leves.
Az apróra vagdalt vöröshagymát zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, majd hozzátesszük a kis kockákra vágott marhahúst. Sózzuk és fűszerezzük a szétzúzott köménymaggal, fokhagymával és babérlevéllel, majd puhára pároljuk.
A burgonyát a húshoz hasonló kockákra vágjuk, a zöldbabot úgy, ahogy a főzelékhez szoktuk. Külön-külön sós vízben megfőzzük a babot és a burgonyát, majd a lével együtt hozzáöntjük a megpuhult húshoz, úgyhogy az gulyásleves sűrűségű legyen, és együtt felforraljuk.
A tejfölt elkeverjük egy kávéskanálnyi liszttel, a leves be habarjuk, és néhány percnyi forralás után kevés finomra vágott kaporral meghintjük.
Ha a palócleves megnyerte tetszésed, talán az
erőleves is érdekelhet.
Beküldte: Tamás - Datum: 2007-10-06 19:24:35