Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Erőleves

Magyar leves.

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • marhahús
  • marhacsont
  • vegyes zöldség
  • 20 dkg sovány darált marhahús
  • 20 dkg marhacsont
  • 2 tojásfehérje
  • 30 dkg vegyes zöldség
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 dl paradicsom
  • 3 bors
  • gyömbér
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A darált húst összegyúrjuk a tojásfehérjével és a paradicsommal, majd lassan felengedjük hideg vízzel úgy, hogy személyenként 3 dl legyen az összmennyiség. Allandó keverés mellett felforraljuk.

Ha felforrt, a felszeletelt vegyes zöldséggel a tűzhely lapján megpirított fél fej hagymával, egy cikk fokhagymával, zellerrel, a fűszerekkel ízesítjük, sózzuk és legalább három órán át egészen lassan forraljuk, lehetőleg a tűzhely szélén.

Ezután leállítjuk, tíz percig ülepedni hagyjuk és sürü szürőruhán átszűrjük. Szűrés után teljesen zsírtalanítjuk.

Ha ízlett az erőleves kóstolja meg a finom palócleves-t is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-10-23 09:47:57

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá