Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Lencsefőzelék

Magyar főzelék.

Kategória:
főzelékek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • lencse
  • liszt
  • vöröshagyma
  • 50 dkg lencse
  • 2 dkg só
  • zsír vagy olaj
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • cukor
  • mustár
  • ecet
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • kevés citrom.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A megtisztított lencsét jól megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, megsózzuk és lassú tüzön puhára fózzük.
A finomra vágott hagymával, fokhagymával világos rántást készítünk, beleadjuk a pirospaprikát.
A puhára főtt lencsét berántjuk, ecettel, mustárral, cukorral, citromlével ízesítjük. Füstölt hússal vagy szalonnával is főzhetjük.

Ha ízlett a Lencsefőzelék kóstolja meg a finom Karalábé Főzeléket vagy Tökfőzeléket is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-10-11 10:10:59

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá