Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Burgonya Főzelék

Magyar főzelék.

Kategória:
főzelékek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • burgonya
  • liszt
  • vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg zsír vagy olaj
  • 4 dkg liszt
  • 6 dkg vöröshagyma
  • esetleg egy kis ecet
  • 1 kávéskanálnyi édes paprika
  • 1 babérlevél
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A megtisztított burgonyát vékony karikára vágjuk, s annyi vízzzel főzzük fel, hogy elfedje. Sóval ízesítjük.

Elkészítjük a rántást: A felhevitett zsírban elkeverjük a lisztet, s ha pirul, a reszelt vöröshagymát, s utána a paprikát adjuk hozzá. Azután egy kis hideg vízzel feleresztjük, s a burgonyához keverjük és felforraljuk. A felfőzés után tetszés szerint ecettel, vagy tejföllel ízesíthetjük.

Ha ízlett a Burgonya Főzelék kóstolja meg a finom Paradicsomos Burgonyafözeléket is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-10-23 09:25:20

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá