Magyar csirkés recept.
Az alaposan megtisztított és megmosott csirkét feldaraboljuk négy, a nagyobbat 8 darabba.
Apró kockára vágott szalonnát felhevített zsírban üvegesre piritunk, hozzátesszük a finomra vágott hagymát, jól megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük kevés vízzel, majd beletesszük a csirkét, megsózzuk, összekeverjük és fedő alatt rövid lében puhára pároljuk. Időnként megnézzük, ha zsírjára pirult, kevés vizet öntünk alá.
Ha félig megpuhult, lecsót vagy friss zöldpaprikát és paradicsomot tesszük a csírkéhez.
Galuskát, sós burgonyát, tarhonyát adunk hozzá.
Ha ízlett a pörkölt csirke kóstolja meg a finom
zöldborsos csirkét is!
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-12-04 11:48:25