Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Pörkölt Csirke

Magyar csirkés recept.

Kategória:
csirke húsok
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • csirke
  • szalonna
  • lecsó
  • 1,75 kg csirke
  • zsír vagy olaj
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg lecsó
  • pirospaprika.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Az alaposan megtisztított és megmosott csirkét feldaraboljuk négy, a nagyobbat 8 darabba.

Apró kockára vágott szalonnát felhevített zsírban üvegesre piritunk, hozzátesszük a finomra vágott hagymát, jól megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük kevés vízzel, majd beletesszük a csirkét, megsózzuk, összekeverjük és fedő alatt rövid lében puhára pároljuk. Időnként megnézzük, ha zsírjára pirult, kevés vizet öntünk alá.

Ha félig megpuhult, lecsót vagy friss zöldpaprikát és paradicsomot tesszük a csírkéhez.

Galuskát, sós burgonyát, tarhonyát adunk hozzá.

Ha ízlett a pörkölt csirke kóstolja meg a finom zöldborsos csirkét is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-12-04 11:48:25

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá