Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Rizses brokkoli

Olasz vegetáriánius étel.

Kategória:
vegetáriánus ételek
Ország:
olasz
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • brokkoli
  • rizs
  • újhagyma
  • 50 dkg brokkoli
  • 20 dkg rizs
  • 1 csomo újhagyma szárastól
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg vaj
  • bors
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • mokkáskanálnyi tört borókabogyó
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A rizst többször váltott vízben megmossuk, tiszta ruhán leszárítjuk, majd a vajon üvegesre pirítjuk.

Leöntjük térfogatához képest másfélszer annyi vízzel, elkeverjük az ételízesítővel és a többi fűszerrel, majd fedő alatt takaréklángon félpuhára főzzük.

A brokkolit rózsáira szedve megmossuk, és forrásban levő sós vízbe téve 2 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és langyosra hűtjük. Mély, tűzálló tálba terítjük a rizs egyharmadát erre szárastól rákarikázzuk az újhagyma egyharmadát és befedjük a brokkoli egyharmadával.

Megsózzuk, majd a tejföllel elhabart tojással megöntözzük, Erre újabb réteg rizs és hagyma kerül, egészen addig, amíg el nem fogy a hozzávaló.

A tetejére brokkolinak és tejfölös tojásnak kell kerülnie. Forró sütőben 15 percig sütjük, majd úgy szeleteljük fel. akár egy tortát.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-02-06 11:48:13

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá