Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Giotto- Baileys Torta

Magyar torta

Kategória:
torták
Ország:
magyar
Főre:
8

groen_arrowHozzávalók

  • mandula
  • csokolŕdéreszelék
  • Baileys
  • 4 tojŕs
  • 3 ek viz
  • 100g cukor
  • 1 csipet so
  • 100g darŕlt édes mandula
  • 50g liszt
  • 2 teŕs kanŕl sütöpor
  • 500g tejszin 100g csokolŕdéreszelék
  • 2 cs habfixŕlo
  • 2 cs vaniliacukor
  • 3 ek kakaopor(instant vagy cappucino)
  • 5 ek Baileys ir crém visky a krémbe és a piskotŕt ezzel megŕztatjuk
  • 3 cs rud Giotto, a diszitéshez piritott darabolt mandula
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A tojŕsokat szét vŕlasztjuk. A tojŕsfehérjét a 3 ek vizzel keményre keverjük a cukor felével és a csipet soval is addig keverjük mig a cukor meg nem olvad.

A darŕlt mandulŕt, a sütöport, lisztet és a csokolŕdéreszeléket együtt el vegyitjük.

A tojŕs sŕrgŕjŕt a cukor mŕsik felével habosra kavarjuk és a fehérjés krémbe forgatjuk.

A 26 cm es torta formŕt sutöpapirral kibéleljük és a masszŕt belerekjuk. Elömelegitett sütöben 190 fokon légkeveréses sütöben 175 fokon gŕz 2 fokozat 25 -30 percig sütjük tüprobŕval ellenörizzük!

Hülni hagyjuk és ketté vŕgjuk. A tejszint a habfixŕloval és a vanilia cukorral kemény habbŕvejük.

Az instant kŕvéport vagy cappucinot a baileyssel fényesre keverünk és ovatosan a fölvert kemény tejszinhabba forgatjuk.

2 csomag Giottot félbevŕgunk. A tortalapot a baileyssal megpocsoljuk és a tejszinnel megkenjük utäna a kettévŕgott Giottokkat elosszuk rajta. Rŕ tesszük a tortalap tetejétés a megmaradt baileysos tejszint a torta tetejére simitunk.

Ha maradt még tejszines baileysos krémünk akkor nyomozsŕkba tesszuk és kidiszitjük a tortŕt ha nem maradt verünk föl még tejszint és azzal is diszithetjük.

A diszitett rozsahabokra Giottot teszünk és az oldalŕt a piritott mandulŕval megszorjuk

groen_arrowExtra

Beküldte: Koczka Mariann - Datum: 2008-03-11 20:12:35

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá