Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Dobos Torta

Magyar torta.

Kategória:
torták
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tojás
  • cukor
  • liszt
  • 6 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 4 dkg vaj (el is hagyhatjuk)
  • 15 dkg porcukor
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés6 tojássárgáját 14 dkg cukorral habosra kikeverünk, majd könnyedén hozzákeverjük a tojásfehérjéből 4 dkg cukorral felvert kemény habot, ezután beleszórjuk a lisztet, és óvatosan simára keverjük. Sütőpléhet vékonyan megvajazunk, és megszórjuk liszttel. A lisztezett pléhre tortakarikával kijelöljük a doboslap helyét. Egy tortához ebből a mennyiségből 6 db tortalapot sűtünk. A masszát a tortakarikával kijelölt helyre simára kenjük, majd közepesen meleg sütőben megsütjük. Ha a lap kisült, azonnal késsel elválaszt juk a sütőpléhről és a tortakarikával szabályos kerekre kiszúrjuk. Akisült tortalapokból a legszebbet félretesszük. A kihűlt lapokat, kivéve a legszebbet, csokoládékrémmel egyenletesen megtöltjük, és a tetejét is ugyanazzal a krémmel vonjuk be és hidegre tesszük.

Csokoládékrém: 25 dkg puhára olvasztott vajat, 20 dkg vaníliás porcukorral habosra keverünk. Közben 15 dkg csokoládét kevés tejjel, kevés cukorral simára, súrúre főzünk, lehútjük, hozzákeverjük a vajhoz, amellyel még jól, habosra kikeverjük

Karamell-lap: 15 dkg cukrot tiszta serpenyőben fakanállal való állandó keveréssetűzön addig olvasztunk, amíg világos barnára pirul és átlátszó lesz. Majd gyorsan ráöntjük az elkészített tortalapra, késsel szétkenjük, úgy, hogy a lapot mindenhol takarja. Szétkenés után a lapot gyengén megvajazott késsel azonnal kettévágjuk, s minél gyorsabban 16 részre vágjuk. A kihúlt torta tetejére egymás mellé elhelyezzük a cukorral bevont lapokat és meleg vízbe mártott késsel felvágjuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-10-23 08:22:08

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá