Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Firenzei Tojás

Olasz tojás étel.

Kategória:
tojás ételek
Ország:
olasz
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • paraj
  • tojás
  • sajt
  • 70 dkg paraj
  • 10 dkg vaj
  • 8 tojás
  • bors

    A sajtmártáshoz:
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Keverjünk a parajban 10 dkg felolvasztott vajat, sóval, borssal ízesitsük.

Béleljünk ki vele egy tűzálló tálat. Ráöntünk 8 tojást (mintha tükörtojást akarnánk készíteni), ügyelve, hogy a sárgája egészben maradjon, és az egészet a sajtmártással öntjük le.

Sajtmártás elkészítése: 2 dkg vajjból a liszttel, a 2 dl tejjel besamelmártást főzünk, majd a tűzről levéve, simára keverünk benne 1 dl tejfölt és a reszelt sajtot.

A spenótos, sajtos tojást a sütőbe toljuk, és felső lángon addig sütjük, amíg a tojásfehérje összeáll, de a sárgája még puha marad.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-01-25 12:13:44

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá