Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Rakott Metélt

Magyar tészta.

Kategória:
tészták
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • liszt
  • kompót
  • dió
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • zsír vagy olaj
  • 3 cl rum
  • 25 dkg kompót
  • 13 dkg dió
  • fél liter tej
  • cukor
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



3 cipót készítünk, lezsírozzuk, pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, 1 cm széles metéltre vágjuk, gyengén sózott vízben kifőzzük, leszikkaszt juk és forró zsírral összekeverjük.

3 dkg lisztet 1/2 dl tejjel elkeverünk; 4 1/2 dl tejet cukorral felfőzünk, ha forr, a lisztes tejet belekeverjük, forraljuk, majd a tüzről elvéve kissé lehűtjük, végül az őrölt diót és a rumot belekeverjük.

Kizsirozott tepsibe egy sor tésztát teszünk, erre az apróra vágott kompótot rakjuk (lé nélkül) , újra egy sor tésztát teszünk, majd a diós massza másik felét. Sütőben átforrósítjuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-28 11:40:23

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá