Osztrák sütemény.
Egy nappal a sütés előtt kell összekeverni a lisztet, a sót, a vajat és a túrót. Addig gyúrjuk, míg a tészta teljesen össze nem áll.
Ezután labdaformát készítünk belőle, és zsírpapírba vagy alumínium fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap lisztezett deszkán kb. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát.
Ezután szív alakú tésztaformával kiszaggatjuk.
A szívek felének közepére egy mokkáskanálnyi lekvárt teszünk, a széleket a felvert tojással megkenjük. A lekváros szíveket az üres szívekkel beborítjuk, és a széleket gyengén összenyomkodjuk.
Sütőlapra teszszük, a tetejüket újból megkenjük tojással, és meghintjük egy kevés kristálycukorral.
Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Kihűlve tálaljuk.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-04-24 20:15:41