Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Őszibarackos Szelet

Kategória:
sütemények
Ország:
magyar
Főre:
8

groen_arrowHozzávalók

  • őszibarack
  • piskóta
  • tejszín
  • 6 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 db vanília
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 liter őszibarack nektár
  • 3 cs. főzős vaníli puding
  • 6 dl tejszín
  • 3 cs.habfixáló
  • 30-35 db téglalap alakú omlós keksz
  • 3 ek.édes likőr
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Gáztepsiben piskótát sütünk: 6 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.Közben apránként beleszórunk 15 dkg cukrot,1 cs.vníliát.A tojássárgákat egyenként a habhoz adjuk,végül beleszitáljuk és lazán beleforgatjuk a 15 dkg lisztet a sütőporral.(Ha megsült ,kiborítjuk,megfordítjuk és hűlni hagyjuk.Ha teljesen kihűlt ,visszatesszük a tepsibe.)

2,5 dl őszibaracknektárban elkeverünk 3 cs.vanília pudingport és 10 dkg kristálycukrot,majd hozzáadjuk a 7,5dl őszi nektárt,felforraljuk és 1 percig főzzük.Kissé kihűtve a tésztára simítjuk.

6 dl tejszínt 3 cs .habfiálóval (vagy étkezési zselatinnal),1 cs.vaníliás cukorral,zlés szerinti porcukorral kemény habnak verünk.A habot a pudingrétegre kenjük

Téglalap alakú omlós keksz alját likőrrel megkenjük és a habra rakjuk.A tetejére csokimáz kerül.Minden kekszre tejszínhabot és őszibarackot teszünk.

12 órára hűtőbe tesszük,a keksz mentén szeleteljük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Berci - Datum: 2007-11-14 19:58:06

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá