Görög sertés étel.
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a tört fokhagymát, majd egy-két percig együtt sütjük.
Beletesszük a sertéshúst a doboz paradicsompürével, késhegynyi babérlevélporral, kevés sóval, borssal ízesítjük.
Saját levében, majd nagyon kevés vizet aláöntve, jó puhára pároljuk. Időnként megkeverjük.
Másik edényben vajon kevés vízzel nem túl puhára pároljuk a meghámozott, karikákra vágott burgonyát és ezt sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Egyik felét egy mély tűzálló tálba tesszük, erre tesszük a párolt húst, és befedjük burgonyával.
Leöntjük 1,5 dl vízzel, lefedjük, s a forró sütőben 30 percig sütjük, majd megpirítjuk a tetejét.
Beküldte: Tamás - Datum: 2008-02-22 18:12:09