Osztrák sertésétel.
Egy szép száraz, keskeny karajt a szokásos módon kevés sóval és fokhagymával zsíron puhára párolunk.
Majd a zsiradékból kiszedve levét lecsorgatjuk. Közben a felengedett tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, és a szélén egy csíkban megkenjük nyers, habart tojással, amelybe kevés sonkát vagdalunk.
Erre fektetjük a puha karajt: oldalát és tetejét is megkenjük a tojással, és óvatosan begöngyöljük a tésztába.
A tojásból csak annyit hagyunk, hogya tészta tetejét is megkenhessük vele. Sütőbe téve az egészet alaposan átsütjük.
Pikáns mártás (pl. ketchup) illik hozzá Tálalásnál ujjnyi vastagra szeleteljük, vigyázva arra is, hogya sült tészta szépen keretezze a húst
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-04-20 10:07:45