Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Nápolyi Gesztenyés Puding

Finom gesztenyés puding.

Kategória:
puding receptek
Ország:
olasz
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • gesztenyepüré
  • vanília
  • rum
  • 3 dl tej
  • 6 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg gesztenyepüré
  • 5 dkg piskóta
  • 5 dkg vaj
  • vanília
  • 5 darab tojás
  • 3 cl rum

    Rumos mártáshoz:
  • 10 dkg gesztenyepüré
  • 3 cl rum
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • vanília
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Nápolyi gesztenyés recept elkészítése a 3 dl tejbe kis vaníliát és egy csipetnyi sót teszünk és főzzük. Ha forr, beleszórjuk a lisztet s folytonos keverés mellett, addig főzzük, amíg az edény oldalától elválik. majd a tűzről levesszük.

A tojások sárgáját egyenként beleütjük, hozzáadjuk a rumot, a gesztenyepürét és jól kikeverjük. A tojások fehérjéből 5 dkg cukorral jó kemény habot verünk és az apróra vágott piskótával együtt a masszához keverjük. Kikent formába rakjuk és 25-30 percig sütőben, vízben gőzöljük.

Rumos mártás elkészítése a gesztenyepürét a rummal, vaníliával és a cukorral jól elkeverjük, tejjel felhígítjuk és a jól elkevert tejszínt hozzáadjuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Kata - Datum: 2009-08-06 14:00:59

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá