Finom gesztenyés puding.
Nápolyi gesztenyés recept elkészítése a 3 dl tejbe kis vaníliát és egy csipetnyi sót teszünk és főzzük.
Ha forr, beleszórjuk a lisztet s folytonos keverés mellett, addig főzzük, amíg az edény oldalától elválik. majd a tűzről levesszük.
A tojások sárgáját egyenként beleütjük, hozzáadjuk a rumot, a gesztenyepürét és jól kikeverjük.
A tojások fehérjéből 5 dkg cukorral jó kemény habot verünk és az apróra vágott piskótával együtt a masszához keverjük. Kikent formába rakjuk és 25-30 percig sütőben, vízben gőzöljük.
Rumos mártás elkészítése a gesztenyepürét a rummal, vaníliával és a cukorral jól elkeverjük, tejjel felhígítjuk és a jól elkevert tejszínt hozzáadjuk.
Beküldte: Kata - Datum: 2009-08-06 14:00:59