Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Angol Bifsztek

Angol marhahús recept.

Kategória:
marha húsok
Ország:
angol
Főre:
2

groen_arrowHozzávalók

  • bélszínszelet
  • szalonna
  • feketebors
  • 14-18 dkg bélszínszelet (személyenként)
  • törött feketebors
  • 12 dkg vékony szeletekre vágott füstölt szalonna
  • zsír
  • olaj
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A megtisztított bélszínszeletekre körbe szalonnát helyezünk, és spárgával körülkötjük.

Gyengén megsózzuk, és törött feketeborssal is meghintjük.

A szeleteket ezután tányérba helyezzük, és salátaolajjal leöntjük, megforgatjuk, s egy fél órát pihenni hagyjuk.

A felhevített zsírhoz később hozzáöntjük ezt az olajat, amelyben a bélszínszeletek álltak. A forró zsírban a bélszínszeletek mindkét oldalát rozsdabarnára sütjük, majd lehúzzuk a lángról, ismét rátéve kb. 5-8 percen át továbbsütjük.

Tetszés szerint bármilyen körettel tálalhatjuk, burgonyapürével, sós vízben főtt és vajjal leöntött zöldfőzelékkel, salátával vagy zsírban sült burgonyával.

Tálalásnál a hússzeletekről eltávolítjuk a spárgát. Zsírban sült kenyérszeletekre helyezzük a bifszteket és a levévei leöntjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-05-28 13:43:14

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá