Angol marhahús recept.
A megtisztított bélszínszeletekre körbe szalonnát helyezünk, és spárgával körülkötjük.
Gyengén megsózzuk, és törött feketeborssal is meghintjük.
A szeleteket ezután tányérba helyezzük, és salátaolajjal leöntjük, megforgatjuk, s egy fél órát pihenni hagyjuk.
A felhevített zsírhoz később hozzáöntjük ezt az olajat, amelyben a bélszínszeletek álltak. A forró zsírban a bélszínszeletek mindkét oldalát rozsdabarnára sütjük, majd lehúzzuk a lángról, ismét rátéve kb. 5-8 percen át továbbsütjük.
Tetszés szerint bármilyen körettel tálalhatjuk, burgonyapürével, sós vízben főtt és vajjal leöntött zöldfőzelékkel, salátával vagy zsírban sült burgonyával.
Tálalásnál a hússzeletekről eltávolítjuk a spárgát. Zsírban sült kenyérszeletekre helyezzük a bifszteket és a levévei leöntjük.
Beküldte: Tamás - Datum: 2008-05-28 13:43:14