Finom leves oroszosan
A megtisztított zöldséget apró kockára vágjuk, majd a pirított vöröshagymával együtt 2 liter vízzel felfőzzük.
Kevés sóval, borssal ízesítjük. A zöldséget lassú forrás közben főzzük puhára.
Közben elkészítjük a húsgombócokat egy tálban. A húst legalább kétszer-háromszor átdaráljuk, az apró darabokra vágott májjal együtt, ügyeljünk arra, hogy a darálás alatt a máj jól elkeveredjen a húsal.
Két egész tojást, sót, törött borsot, finomra vágott zöldpetrezselymet adunk hozzá és jól kidolgozzuk.
Vizes kézzel diónagyságú gombócokat formálunk és a levesbe főzzük. A levesnek lassan, gyöngyözve szabad csak forrnia. A gombócokat lassú, gyöngyöző forrásal 15-18 percíg főzzük, azután a finom metéltre (hajszálvékonyra) vágott fejes salátát adjuk még a leveshez és ezzel együtt még egyszer felforraljuk.
Tálaláskor kevés tejföllel, citromlével ízesítjük.
Beküldte: Tamás - Datum: 2009-02-21 16:00:54