Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Zöldségleves oroszosan

Finom leves oroszosan

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • leveszöldség
  • marhahús
  • vöröshagyma
  • 20 dkg vegyes leveszöldség
  • 30 dkg borjú- vagy marhahús megdarálva
  • bors
  • 1 egész tojás
  • petrezselyem zöldje
  • 6 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg zsír pirítva
  • 1 fej saláta
  • 2 dl tejföl
  • 1 kemény tojás
  • egy citrom
  • 10 dkg sertés- vagy marhamáj
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A megtisztított zöldséget apró kockára vágjuk, majd a pirított vöröshagymával együtt 2 liter vízzel felfőzzük.

Kevés sóval, borssal ízesítjük. A zöldséget lassú forrás közben főzzük puhára.

Közben elkészítjük a húsgombócokat egy tálban. A húst legalább kétszer-háromszor átdaráljuk, az apró darabokra vágott májjal együtt, ügyeljünk arra, hogy a darálás alatt a máj jól elkeveredjen a húsal.

Két egész tojást, sót, törött borsot, finomra vágott zöldpetrezselymet adunk hozzá és jól kidolgozzuk.

Vizes kézzel diónagyságú gombócokat formálunk és a levesbe főzzük. A levesnek lassan, gyöngyözve szabad csak forrnia. A gombócokat lassú, gyöngyöző forrásal 15-18 percíg főzzük, azután a finom metéltre (hajszálvékonyra) vágott fejes salátát adjuk még a leveshez és ezzel együtt még egyszer felforraljuk.

Tálaláskor kevés tejföllel, citromlével ízesítjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2009-02-21 16:00:54

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá