Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Soskaleves

Magyar leves

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • sóska
  • tejföl
  • 30 dkg sóska
  • 2 dl tejföl
  • liszt
  • zsír
  • cukor
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A sóska levelét összehajtva, úgy törjük le a szárát, hogy azt végighúzva a sóskában, szál ne maradjon.

Hideg vizben hirtelen mossuk meg. Jól kicsavarva dobjuk meleg zsírba és fedő alatt pároljuk, idönként megkavargatva addig, amíg síma puha pépet nyerünk.

Ha elforr, pótoljuk a nedvet párolás közben vízzel.

Tejfölból és lisztből készült habarással felfőzve megsózzuk. Tejföllel elkevert tojássárgájával adjuk asztalra, átpasszírozás után. Pirított zsemlekockát is adunk hozzá. A cukrot csak abban az esetben tegyük bele, ha édeskésen szeretjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-12-19 08:07:43

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá