Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Sárgaborsó Püréleves

Magyar leves

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • sárgaborsó
  • hagyma
  • zsemle
  • 20 dkg feles sárgaborsó
  • zsír
  • liszt
  • 6 dkg hagyma
  • pirospaprikja
  • bors
  • 1 zsemle apró kockákra vágva
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A tisztára megmosott sárgaborsót enyhén sózva, egészben hagyott hagymával feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett, nem túl erős tűzön (nehogy odaégjen) puhára főzzük.

Az egészben főtt hagymát eltávolítjuk belőle. Csontlével, ha van füstölt húslével, felengedjük és felforraljuk.

Közben világosra pirított rántásba finomra vágott hagymát és pirospaprikát keverünk, s ezzel a levest berántjuk.

Jól felforraljuk, utánasózzuk, kevés törött borssal ízesítjük és ha jó puha, szitán áttörjük. Simára keverjük és forrón tálaljuk.

Pirított zsemlekockát (krutont) adunk hozzá.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-12-05 10:49:18

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá