Finom magyar halleves
Apró halat vagy nagy hal fejét sós és kissé ecetes vízben megfőzünk. Teszünk bele babérlevelet és fekete borsot is.
Ha megfőtt, leszűrjük a levét. A haldarabokat letisztítjuk, a csontokat eldobjuk és a szálkamentes hal darabokat egy tányérba gyűjtjük.
Azután barna rántást készítünk a következőképpen: egy kis zsirban megpirítunk 1 kanál porcukrot, lisztel és finomra vágott vörös hagymával. Teszünk bele egy kis édespaprikát és feleresztjük a hallével. Igen finom metéltre vágott zöldséget, zellert, egy kis zsíron fonnyasszunk meg, tegyük szintén a levesbe és addig fözzük, amíg megpuhul.
Tálalás előtt tegyük bele a félretett haldarabokat és az ikrát, s felforralva néhány kanál tejföllel keverjük el a levest a tálban. Metéltre vágott pirított zsemlével tálalhatjuk.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-03-25 13:04:42