Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Halleves

Finom magyar halleves

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • hal
  • zöldség
  • vöröshagyma
  • 50 dkg hal
  • 2 evőkanálnyi ecet
  • 20 dkg zöldség
  • 3 dkg zsír
  • 3 dkg liszt
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg porcukor
  • egy fél babérlevél
  • bors
  • petrezselyem zöldje
  • 1 dl tejföl
  • 12 dl víz
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Apró halat vagy nagy hal fejét sós és kissé ecetes vízben megfőzünk. Teszünk bele babérlevelet és fekete borsot is.

Ha megfőtt, leszűrjük a levét. A haldarabokat letisztítjuk, a csontokat eldobjuk és a szálkamentes hal darabokat egy tányérba gyűjtjük.

Azután barna rántást készítünk a következőképpen: egy kis zsirban megpirítunk 1 kanál porcukrot, lisztel és finomra vágott vörös hagymával. Teszünk bele egy kis édespaprikát és feleresztjük a hallével. Igen finom metéltre vágott zöldséget, zellert, egy kis zsíron fonnyasszunk meg, tegyük szintén a levesbe és addig fözzük, amíg megpuhul.

Tálalás előtt tegyük bele a félretett haldarabokat és az ikrát, s felforralva néhány kanál tejföllel keverjük el a levest a tálban. Metéltre vágott pirított zsemlével tálalhatjuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-03-25 13:04:42

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá