Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Görög húsvéti leves

Görög leves.

Kategória:
levesek
Ország:
gorog
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • bárány mája,tüdeje,szive
  • vöröshagyma
  • rizs
  • 1 bárány mája,tüdeje,szive
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj vagy vaj
  • 6 evőkanál rizs
  • 1 csomó kapor
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom leve
  • feketebors.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A bárány májat, tüdőt és a szívet jól megmossuk, 1,5 l vízben felfőzzük, a habját leszedjük, citrommal és sóval ízesitjük, és lefedve 30 percig főzzük.

A belsőségeket kivesszük és apróra vágjuk, a vajban vagy olajban megpároljuk a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk az összevágott belsőséget. Kaprral, borssal fűszerezzük, néhány percig együtt pároljuk, majd a húslével felengedve rizst adunk hozzá és addig főzzük továbbra is kis lángon, mig a rizs meg nem puhult.

Közben elkészítjük a tojásos-citromos mártást a tojások sárgáját a levesestálban kikeverjük a citrom levével, és ráöntjük a fórró levest.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-02-22 17:46:55

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá