Finom gombaleves recept.
Gombaleves májgaluskával recept elkészítése először a galuskát állítjuk össze. A májat elkaparjuk, hozzátesszük a kissé felvert tojást, sót, borsot, morzsolt majorannát, az egyik csokor petrezselymet apróra vágva, a morzsát és a lisztet. Jól összekeverjük, majd félretesszük pihenni.
Az olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd hozzátesszük a karikára vágott répát, a 2.csokor vágott petrezselyem felét és a szeletelt gombát. 2-3percig pirítjuk, majd félrehúzzuk és belemorzsoljuk a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk .Felöntjük kb. 2 liter vízzel.
Lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
A kész levesbe apró galuskákat szaggatunk a májas keverékből és nagyon lassan főzzük puhulásig.
Tálaláskor a maradék vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.
Beküldte: Magyari Juli - Datum: 2010-05-27 11:05:38