Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Gombaleves májgaluskával

Finom gombaleves recept.

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
8

groen_arrowHozzávalók

  • gomba
  • sárgarépa
  • póréhagyma
  • 50 dkg gomba
  • 3 darab sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 2x1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 darab tyúkhúsleves kocka
  • ˝ dl olaj
  • 30 dkg kacsamáj
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg morzsa
  • 1 ek.liszt
  • őrölt bors
  • majoránna
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Gombaleves májgaluskával recept elkészítése először a galuskát állítjuk össze. A májat elkaparjuk, hozzátesszük a kissé felvert tojást, sót, borsot, morzsolt majorannát, az egyik csokor petrezselymet apróra vágva, a morzsát és a lisztet. Jól összekeverjük, majd félretesszük pihenni.

Az olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd hozzátesszük a karikára vágott répát, a 2.csokor vágott petrezselyem felét és a szeletelt gombát. 2-3percig pirítjuk, majd félrehúzzuk és belemorzsoljuk a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk .Felöntjük kb. 2 liter vízzel.

Lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket. A kész levesbe apró galuskákat szaggatunk a májas keverékből és nagyon lassan főzzük puhulásig. Tálaláskor a maradék vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Magyari Juli - Datum: 2010-05-27 11:05:38

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá