Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Gombakrémleves

Magyar leves

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • borjúcsont
  • zöldség
  • gomba
  • 1/2 kg borjúcsont
  • 15 dkg zöldség
  • 15 dkg gomba
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • törött bors
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A borjúcsontot a zöldséggel jól kifőzzük és leszűrjűk.

A gombát nagyon apróra vágjuk vagy húsdarálón megdaráljuk.

Vajból és lisztből világos rántást készítünk, amelyet feleresztünk tejjel és a csontlével; beletesszük a gombát és a finomra vágott zöldpetrezselymet, fűszerezzük, s ha jól felforrt, tejföllel ízesítjűk.

A tejfölt tojússárgájával lehet a leveses tálban elkeverni és úgy ráönteni a levest. Vajban pirított zsemlekockákkal adjuk fel.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2009-02-11 19:29:15

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá