Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Bableves Condé módra

Finom bableves recept.

Kategória:
Levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • száraz bab
  • zeller
  • sárgarápa
  • 25 dkg apró szemű száraz bab
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 nagy petrezselyemgyökér
  • 1 zellergumó
  • 1 tojás
  • 1 húsleveskocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • pirított zsemlekocka
  • tejföl
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Bableves Condé módra elkészítése a babot előző nap beáztatjuk sós vízben. Másnap leöntjük róla a vizet, majd kb. 1,5 l sós vízben feltesszük főni.

Feldaraboljuk a hagymát, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellergumót, ezeket beletesszük a bablevesbe. Hozzáadunk egy húsleveskockát is.

Kb. 2 órán át főzzük, azután szitán áttörjük. A tojássárgát tejföllel össze keverjük és a levesbe keverjük. Pirított zsernlekockával tálaljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsu - Datum: 2009-09-18 16:23:52

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá