Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Gribiche Mártás

Finom capris mártás.

Kategória:
hideg mártások
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tojás
  • capri
  • uborka
  • 3 dl olaj
  • 3 főtt tojás
  • 2 dkg mustár
  • 1 kanál ecet
  • 2 dkg capri
  • 5 dkg uborka
  • tárkony
  • 1 dkg vöröshagyma
  • petrezselyem zöldje
  • cukor
  • bors
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Gribiche Mártás elkészítése a 3 tojássárgáját áttörünk és tálba tesszük. Hozzáadunk kevés ecetet és a mustárt jól összekeverjük és az olajat hozzácsepegtetve kikeverjük úgy, mint a majonéz mártást.

Hozzákeverjük a finomra vágott caprit, hagymát, uborkát, tárkonyt, zöldpetrezselymet és a rövid metéltre vágott tojásfehérjét.

Ha sűrű volna, kevés tejszínnel vagy fehér borral hígítjuk.

Halakhoz, borjúlábhoz, saláták elkészítéséhez használjuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-09-03 16:32:07

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá