Magyar halétel.
A halszeleteket lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és zsírban aranysárgára sütjük.
A parajt sósvízben megfőzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal összekeverjük, megsázzuk, borsozzuk.
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, szitán áttörjük, 2 tojást, 3 dkg vajat teszünk hozzá, megsózzuk, szerecsendióval ízesítjük, jól összekeverjük és nyomózsákba helyezve, csillagcsővel tűzálló ezüsttál szélén koszorút keszítünk belőle.
A tál alját megvajazzuk, szétterítjük a leveles parajt, ráhelyezzük a kirántott halszeleteket. Mornay mártással leöntjük, reszelt sajttal megszórjuk s olvasztott vajjal meglocsolva, forró sütőben szép pirosra sütjük.
Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-20 11:24:28