Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Fogas Gundel Módon

Magyar halétel.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • fogas vagy süllő
  • paraj
  • burgonya
  • 75 dkg fogas vagy süllő
  • vaj
  • 25 dkg paraj
  • 30 dkg burgonya
  • 4 db tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 5 dl Mornay mártás
  • 20 dkg morzsa
  • 10 dkg liszt.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A halszeleteket lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és zsírban aranysárgára sütjük.

A parajt sósvízben megfőzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal összekeverjük, megsázzuk, borsozzuk.

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, szitán áttörjük, 2 tojást, 3 dkg vajat teszünk hozzá, megsózzuk, szerecsendióval ízesítjük, jól összekeverjük és nyomózsákba helyezve, csillagcsővel tűzálló ezüsttál szélén koszorút keszítünk belőle.

A tál alját megvajazzuk, szétterítjük a leveles parajt, ráhelyezzük a kirántott halszeleteket. Mornay mártással leöntjük, reszelt sajttal megszórjuk s olvasztott vajjal meglocsolva, forró sütőben szép pirosra sütjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-20 11:24:28

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá