Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Dorozsmai ponty

Ízletes ponty recept.

Kategória:
Halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • ponty
  • gomba
  • csuszatészta
  • 70 dkg ponty (szeletelve)
  • 25 dkg gomba
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 zacskó csuszatészta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • liszt
  • olaj
  • feketebors
  • pirospaprika
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Dorozsmai ponty elkészítése a hagymát apróra vágjuk és forró olajban üvegesre pároljuk, rászórunk 1 mokkáskanál pirospaprikát.

Felszeketeljük a paradicsomot, zöldpaprikát, gombát és beletesszük a megpárolt hagymába, majd a zöldségeket is puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.

Közben lobogó sós vízben kifőzzük a csuszatésztát. A halszeleteket sózott, paprikás lisztbe forgatjuk és forró olajban mindkét oldalukon átsütjük. Végül a gombás lébe beletesszük a tejfölt, ízesítjük, majd óvatosan átkeverjük a leszűrt puha csuszatésztával.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tibi - Datum: 2009-09-18 17:31:27

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá