Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Tonhal pikáns mártásban

Finom tonhal pikáns mártásban.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tonhal
  • bor
  • füstölt sajt
  • 1/2 kg tonhal
  • 2dl bor
  • 1 csomó zöld­hagyma
  • 1 tojás
  • 5 dkg füstölt reszelt sajt
  • citromlé
  • mustár
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A felengedett tonhalat szeletekre vágjuk citromlevet öntünk rá, enyhén megsózzuk. Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk és ebbe beletesszük a tonhalszeleteket.

A hagymát apróra vagjuk és rászórjuk a halakra, majd citromlét és bort öntünk rá.

Betakarjuk fóliával kb. 15 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a levét leöntve kb. 5 percig sütjük nagyon gyenge tűzön.

Mártás elkészítése: a tojássárgáját összekeverjük egy kis mustárral és óvatosan hozzáadjuk a hal levét, majd ízesítjük. Végül a mártást ráöntjük a halra, megszórjuk reszelt sajttal, s még 1-2 percig a sütőben hagyjuk. Párolt rizzsel vagy vajas burgonyával tálalhatjuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-10-14 16:27:09

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá