Finom tonhal pikáns mártásban.
A felengedett tonhalat szeletekre vágjuk citromlevet öntünk rá, enyhén megsózzuk.
Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk és ebbe beletesszük a tonhalszeleteket.
A hagymát apróra vagjuk és rászórjuk a halakra, majd citromlét és bort öntünk rá.
Betakarjuk fóliával kb. 15 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a levét leöntve kb. 5 percig sütjük nagyon gyenge tűzön.
Mártás elkészítése: a tojássárgáját összekeverjük egy kis mustárral és óvatosan hozzáadjuk a hal levét, majd ízesítjük. Végül a mártást ráöntjük a halra, megszórjuk reszelt sajttal, s még 1-2 percig a sütőben hagyjuk. Párolt rizzsel vagy vajas burgonyával tálalhatjuk.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-10-14 16:27:09