Finom harcsafilé recept.
Göngyölt harcsafilé recept elkészítése a halfilékből szeleteket vágunk.
A leeső darabokat citromos sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, szitán átpasszírozzuk az áztatott, kicsavart zsemlével és a 2 keményre főtt tojással együtt.
Hozzáadjuk a pirosaranyat, 2 dkg vajat, és simára keverjük. A sózott halszeletekre kenjük, felgögyöljük, majd celofánpapírba csomagoljuk, vékony zsineggel átkötözzük. Forrásban lévő citromos sós vízben 20 percig főzzük. Óvatosan kiszedjük és kihűtjük. Hűtőbe tesszük 4-5 órára, majd a celofánt eltávolítjuk és felszeleteljük.
Mártás elkészítése: 4 evőkanál majonézt mustárral és 1 evőkanál pirosrannyal kikeverünk, felengedjük tejszínnel, ízlés szerint sózzuk.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-09-25 13:57:37