Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Parajfőzelék

Finom parajfőzelék.

Kategória:
főzelékek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • paraj
  • tej
  • fokhagyma
  • 1 kg paraj
  • 1/2 dkg szódabikarbóna
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 2 1/2-3 dl tej vagy csontlé
  • 1 dl tejszínt
  • 1/2 dkg törött bors
  • 2 cikk fokhagyma
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Parajfőzelék elkészítési módja a megtisztított és bő vízben megmosott parajt forró lobogó vízbe főzzük meg. A paraj után azonnal a vízbe tesszük a szódabikarbónát, ettől a paraj szép világoszöld színű marad.

Kb. 10-12 percig főzzük, majd leszűrjük, levétől kinyomkodjuk és szitán áttörjük.

Elkészítjük a rántást, felhevített vajban megpirítjuk a lisztet, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a törött borsot. Ebbe tesszük a parajt, feleresztjük tejjel vagy csontlével, ismét jól elkeverjük és felforraljuk. Egy kis sóval ízesítjük és tálaláskor esetleg 1 dl tejszínt keverünk még bele.

groen_arrowExtra

Beküldte: Eszter - Datum: 2009-07-13 18:03:54

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá