Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Csirke görögösen

Görög csirkés étel.

Kategória:
Csirke Húsok
Ország:
gorog
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • csirke
  • vöröshagyma
  • paradicsompüré
  • 1 nagy vagy 2 kisebb csirke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanálnyi mustár
  • 1 evőkanálnyi borecet
  • csipetnyi cukor
  • 1 evőkanálnyi worchestershir mártás
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • olaj
  • vaj
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Vágjuk apróra a hagymát és a tört fokhagymával az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét a borecetet egy csipetnyi sót és cukrot a mokkáskanálnyi mustárt és a worchestershir mártást.

Fedő alatt, lassú tűzön 15 percig pároljuk. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet öntünk hozzá, hogy oda ne égjen.

A megtisztított csirkét vékonyan bekenjük a mártás felével, és roston vagy a sütőben kb. 25 percig sütjük, majd megfordítjuk a csirkét és rákenjük a mártás másik felét és még kb. 25-35 percig sütjük.

Ropogós burgonyával. párolt zöldségfélékkel, salátával tálaljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-02-18 13:35:34

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá