Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Becsinált Csirke

Magyar csirkés étel.

Kategória:
csirke húsok
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • csirke
  • zöldség
  • tejszín
  • 1 kg darabokra vágott csirke
  • olaj vagy zsir
  • 3 dkg liszt
  • 20 dkg zöldség
  • bors
  • zöldpetrezselyem
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojássárgája.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A darabokra vágott csirkét megmossuk és egy kis zsíron vagy olajon kockára vágott zöldséggel kissé megpirítjuk. Majd feleresztjük vízzel, megsózzuk s egy kis borssal ízesítjük.

Világos rántást készítünk vágott zöldpetrezselyemmel, s azt feleresztjük a lével, felforraljuk, s ha a csirke már megpuhult, tálalhatjuk.

A levét igen megjavítja, ha tejszínnel habart tojássárgáját keverunk el benne, de ezzel nem főzzük tovább.

Lehet becsinált csirkét zöldborsóval, csirággal, vagy kelvirággal készíteni.

Salátával, rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk.

Ha ízlett a becsinált csirke kóstolja meg a finom paprikás csirkét is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-02 18:51:27

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá