Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Ír ürügulyás

Angol ürühús recept.

Kategória:
bárány húsok
Ország:
angol
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • ürücomb
  • zöldség
  • burgonya
  • 80 dkg ürücomb
  • 60 dkg vegyes zöldség
  • 60 dkg burgonya
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • feketebors
  • szegfűszeg
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A húsos ürürészeket egyenlő darabokra aprítjuk, és forrásban levő vízbe dobva 1-2 percig forrázzuk.

Utána hideg vízben lemossuk, aztán 5 dl vízben feltesszük főni. Megsózzuk, majd 20 dkg sárgarépát ugyanannyi petrezselyemgyökeret és egy kisebb zellergumót 3 cm-es kisujjnyi vastag rudacskákra vágva adunk hozzá.

Egy fej hagymát egészben és 2 gerezd fokhagymát összezúzva mellé teszünk. Kb. 20 szem egész borsot kössünk egy kis darab tiszta ruhába, és dobjuk bele.

Amikor a hús puhulni kezd, 1 szép fej kelkáposztát vágjunk cikkekre, és a hasábra vágott burgonyával egyidejűleg főzzük bele a levesbe.

A leves kezdettől egyenletesen lassan főjön, mert tisztának és áttetszőnek kell lennie.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-06-03 12:59:56

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá