Angol ürühús recept.
A húsos ürürészeket egyenlő darabokra aprítjuk, és forrásban levő vízbe dobva 1-2 percig forrázzuk.
Utána hideg vízben lemossuk, aztán 5 dl vízben feltesszük főni. Megsózzuk, majd 20 dkg sárgarépát ugyanannyi petrezselyemgyökeret és egy kisebb zellergumót 3 cm-es kisujjnyi vastag rudacskákra vágva adunk hozzá.
Egy fej hagymát egészben és 2 gerezd fokhagymát összezúzva mellé teszünk. Kb. 20 szem egész borsot kössünk egy kis darab tiszta ruhába, és dobjuk bele.
Amikor a hús puhulni kezd, 1 szép fej kelkáposztát vágjunk cikkekre, és a hasábra vágott burgonyával egyidejűleg főzzük bele a levesbe.
A leves kezdettől egyenletesen lassan főjön, mert tisztának és áttetszőnek kell lennie.
Beküldte: Tamás - Datum: 2008-06-03 12:59:56