Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Görög Musszaka

Görög hús étel.

Kategória:
Bárány Húsok
Ország:
gorog
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • bárányhús
  • fokhagyma
  • padlizsán
  • 50 dkg darált bárányhús vagy sertéshús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsompüré
  • csipetnyi szerecsendió
  • 15 dkg liszt
  • 2 padlizsán
  • 5 dkg reszeit sajt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1,5 dl olaj
  • feketebors.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Pároljuk aranysárgára az apróra vagdalt hagymát olajban és sóval, borssal ízesítsük.

Adjuk hozzá a darált húst és a tört fokhagymát, és ezt követően kb. 10-15 percig pároljuk. Beleöntjük a paradicsompürét, beleszórjuk a szerecsendiót és további 20 percig főzzük.

1 dl olajat forrósítsunk fel. A kb. 1,5 cm vastagra felszeletelt, meghámozott padlizsánt besózzuk, lisztben megforgatjuk, és a forró olajban kisütjük.

A tepsibe vagy nagyobb tűzálló edénybe tesszük a hús egyik felét, középre rakjuk a kisült padlizsánokat a tetejére a hús másik felét és végül reszelt sajtot hintünk rá.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-02-15 16:19:07

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá