Görög hús étel.
Pároljuk aranysárgára az apróra vagdalt hagymát olajban és sóval, borssal ízesítsük.
Adjuk hozzá a darált húst és a tört fokhagymát, és ezt követően kb. 10-15 percig pároljuk. Beleöntjük a paradicsompürét, beleszórjuk a szerecsendiót és további 20 percig főzzük.
1 dl olajat forrósítsunk fel. A kb. 1,5 cm vastagra felszeletelt, meghámozott padlizsánt besózzuk, lisztben megforgatjuk, és a forró olajban kisütjük.
A tepsibe vagy nagyobb tűzálló edénybe tesszük a hús egyik felét, középre rakjuk a kisült padlizsánokat a tetejére a hús másik felét és végül reszelt sajtot hintünk rá.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Beküldte: Tamás - Datum: 2008-02-15 16:19:07