Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Olasz Töltött Padlizsán

Olasz vegatáriánus étel.

Kategória:
vegetáriánus ételek
Ország:
olasz
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • padlizsán
  • zöldpaprika
  • gomba
  • 2 közepes nagyságú padlizsán
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 20 dkg parmezán sajt
  • feketebors
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A padlizsánt vágjuk hosszában ketté, a közepét kanalazzuk ki.

A kikapart részt vágjuk kockákra. A padlizsánt főzzük meg sós vízben, majd csepegtessük le, és tegyük félre.

A paradicsomot és a paprikát vágjuk karikára.. Zúzzuk péppé a fokhagymát, a gombát mossuk meg, szeljük fel, a hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk igen apróra.

Forrósítsuk meg az olajat, tegyük bele a hagymát, fonnyasszuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát, fedő alatt pároljuk addig, amíg a gomba leve elfő.

Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát, a padlizsánt, és addig süssük, míg kicsit meg nem barnul. Ezután tegyük bele a bazsalikomot, a borsot, sózzuk meg, adjuk hozzá a parmezán sajt kétharmad részét, és jól keverjük el.

Egy tepsit zsírozzunk ki, helyezzük bele a kikanalazott padlizsánokat, és sajtos, gombás tölteléket tegyünk bele, szórjuk rá a maradék parmezán sajtot, majd előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-01-29 13:16:16

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá