Olasz vegatáriánus étel.
A padlizsánt vágjuk hosszában ketté, a közepét kanalazzuk ki.
A kikapart részt vágjuk kockákra. A padlizsánt főzzük meg sós vízben, majd csepegtessük le, és tegyük félre.
A paradicsomot és a paprikát vágjuk karikára.. Zúzzuk péppé a fokhagymát, a gombát mossuk meg, szeljük fel, a hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk igen apróra.
Forrósítsuk meg az olajat, tegyük bele a hagymát, fonnyasszuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát, fedő alatt pároljuk addig, amíg a gomba leve elfő.
Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát, a padlizsánt, és addig süssük, míg kicsit meg nem barnul. Ezután tegyük bele a bazsalikomot, a borsot, sózzuk meg, adjuk hozzá a parmezán sajt kétharmad részét, és jól keverjük el.
Egy tepsit zsírozzunk ki, helyezzük bele a kikanalazott padlizsánokat, és sajtos, gombás tölteléket tegyünk bele, szórjuk rá a maradék parmezán sajtot, majd előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-01-29 13:16:16