Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Linzertorta

Osztrák torta.

Kategória:
torták
Ország:
osztrak
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • margarin
  • kristálycukor
  • mandula
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 kávéskanál reszelt citromhéj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 20 dkg hámozott darált mandula
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 pohár málnadzsem
  • 1 felvert tojás
  • 1/4 kávéskanál só
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A tortát fogyasztás előtt egy-két nappal készítsük el.

A vajat a cukorral habosra keverjük, ezután egyenként belekeverjük a 2 tojást, a sót, a citromhéjat a fahéjat.

Belekeverjük a mandulát, és zsírpapírba csomagolva néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tésztamassza kb. 3/4 részét egy kb. 30 cm átmérőjű kerek tortasütőben kinyújtjuk úgy, hogy a széle kb. 1 cm magas peremet képezzen.

Ezután egy fél pohár málnadzsemet teszünk rá, majd a maradék tésztát kilisztezett nyújtódeszkán kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és 2 cm széles szalagokat vágunk belőle.

A szalagokat egymást keresztezve a lekváros részre helyezzük.

Végül egy egész felvert tojással megkenve kb. 15 percig előmelegített középmeleg sütőben aranybarnára sütjük. Cikkekre vágjuk fel mint egy tortát

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-04-24 19:43:00

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá