Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Savanyú Tojás

Magyar tojás étel.

Kategória:
tojás ételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tojás
  • liszt
  • vöröshagyma
  • 10 db tojás
  • zsír vagy olaj
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vöröshagyma
  • babérlevél
  • cukor
  • 2 dl tejföl
  • mustár
  • borso
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Cukort felhevített zsírban világosbarnára pirítunk, hozzáadunk lisztet és tovább pirítjuk folytonos keverés közben.

Ha a rántás jó barna, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, vízzel felengedjük, sóval, borssal, babérlevéllel, ecettel, mustárral, citromhéjjal ízesítjük és jól felforraljuk.

Átszűrjük a mártást, másik lábasban tűzretesszük, utánaízesítjük és ha forrásban van, egyenként beleütjük a tojásokat.

Kissé forni hagyjuk, a tojások sárgájának puhának kell maradnia, majd hozzáöntjük a tejfölt, összerázogatjuk és tálaljuk.

Ha ízlett a Savanyú Tojás kóstolja meg a finom Töltött Tojást is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-28 12:38:37

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá