Magyar tojás étel.
Cukort felhevített zsírban világosbarnára pirítunk, hozzáadunk lisztet és tovább pirítjuk folytonos keverés közben.
Ha a rántás jó barna, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, vízzel felengedjük, sóval, borssal, babérlevéllel, ecettel, mustárral, citromhéjjal ízesítjük és jól felforraljuk.
Átszűrjük a mártást, másik lábasban tűzretesszük, utánaízesítjük és ha forrásban van, egyenként beleütjük a tojásokat.
Kissé forni hagyjuk, a tojások sárgájának puhának kell maradnia, majd hozzáöntjük a tejfölt, összerázogatjuk és tálaljuk.
Ha ízlett a Savanyú Tojás kóstolja meg a finom
Töltött Tojást is!
Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-28 12:38:37