Osztrák tojásétel.
A lisztet, a tejet, 1/2 dl vízzel, kevés sóval és 1 tojás fehérjével habverővel simára verjük.
Kivajazott palacsintasütőben egyenként kisütjük a palacsintákat (minden kisütött palacsinta után olvasztott vajjal megkenjük a sütőt).
Egy kis tálban habosra keverjük a túrót a cukorral, ezután belekeverjük a tojások sárgáját egy kevés sót a citromhéjat a mazsolát, az apróra vágott mandulát (a mandulából 2 evőkanálnyit hagyjunk meg).
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat és összecsavarva egy kivajazott tűzálló tálra helyezzük őket egymás mellé. (Nem egymás fölé!)
Keményre verjük a tojásfehérjét ha a töltelékből maradt, belekeverjük a tojáshabba és a tojáshab keverékét a palacsintára tesszük.
Megszórjuk a tetejét a megbarnított cukorral és mandulával, majd körűlbelül 20 percre előmelegített sütőbe tesszük.
Beküldte: Tamás - Datum: 2008-04-20 09:43:26