Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Bécsi omlett

Osztrák tojásétel.

Kategória:
tojás ételek
Ország:
osztrak
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • liszt
  • tojás
  • mandula
  • A tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • csipetnyi só
  • vaj vagy margarin a kisütéshez
    A töltelékhez:
  • 20 dkg zsíros túró
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál reszelt citromhéj
  • 3 dkg mazsola
  • 5 dkg hámozott
  • pörkölt mandula
  • 3 evőkanál pörkölt kristálycukor
  • csipetnyi só
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A lisztet, a tejet, 1/2 dl vízzel, kevés sóval és 1 tojás fehérjével habverővel simára verjük.

Kivajazott palacsintasütőben egyenként kisütjük a palacsintákat (minden kisütött palacsinta után olvasztott vajjal megkenjük a sütőt).

Egy kis tálban habosra keverjük a túrót a cukorral, ezután belekeverjük a tojások sárgáját egy kevés sót a citromhéjat a mazsolát, az apróra vágott mandulát (a mandulából 2 evőkanálnyit hagyjunk meg).

Ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat és összecsavarva egy kivajazott tűzálló tálra helyezzük őket egymás mellé. (Nem egymás fölé!)

Keményre verjük a tojásfehérjét ha a töltelékből maradt, belekeverjük a tojáshabba és a tojáshab keverékét a palacsintára tesszük.

Megszórjuk a tetejét a megbarnított cukorral és mandulával, majd körűlbelül 20 percre előmelegített sütőbe tesszük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-04-20 09:43:26

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá