Magyar tészta.
A lisztből 1 tojással, kevés sóval középkemény tésztát gyúrunk. 3 cipóba formázva lezsírozzuk, pihentetjük.
Zsírt vagy olajat 6 dkg cukorral, 2 tojássárgájával, citromhéjjal kikeverjük; a 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük; 2 dkg porcukorral, tejföllel, 1 dkg liszttel, mazsolával egybekeverjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, szikkasszuk és 1 cm szélességű metéltté vágjuk.
Gyengén sózott vízben kifőzzük, leöblítjük és a masszába keverjük.
Alkalmas tepsit kizsírozunk, morzsával behintjük, a tésztát beleöntjük és pirosra sütjük.
Tálalásnál a megmaradt cukorral hintjük.
Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-28 10:54:57