Olasz tésztás étél.
Lisztből a tejben megkelesztett élesztővel, a margarin, főtt, megtisztított, áttört burgonya, tojás, só, meg annyi tej hozzáadásával, hogy keményebb kelt tésztát kapjunk, tésztát gyúrunk, és egy-két óráig langyos helyen pihentetjük.
Miután megkelt félujjnyi vastagra kinyújtjuk. Tepsibe terítjük, vagy kerek lapot formálunk belőle.
Pizzamártást készítünk: az olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, és kétszer annyi vizet, mint a pure. Sóval, borssal, késhegyni babérlevélporral, szárított rozmaringgal, oregánóval ízesmitjük.3-4 percig forraljuk.
Megkenjük a pizzamártással, meghintjük gazdagon vadmajoránnával, ráfektetjük az ízesítőket. Meghintjük a sajtokból kevert reszelt sajttal.
A forró sütőben addig sütjük, míg az alja ropogós nem lesz, de a sajtnak nem szabad megbarnulnia a tetején.
Beküldte: Tamás - Datum: 2008-01-25 11:22:56