Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Sajtos Pizza

Olasz tésztás étél.

Kategória:
tészták
Ország:
olasz
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • finomliszt
  • pizzamártás
  • sajt
  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin vagy olaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 nagy vagy 2 kisebb burgonya
  • 2 dkg élesztő
  • tej
  • vadmajoránna
  • pizzamártás
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg puha sajt

    Pizzamártás
    2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanálnyi reszelt vöröshagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • tôrôtt feketebors
  • késhegynyi babérlevélpor
  • szárított rozmaringgal
  • oregáno
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Lisztből a tejben megkelesztett élesztővel, a margarin, főtt, megtisztított, áttört burgonya, tojás, só, meg annyi tej hozzáadásával, hogy keményebb kelt tésztát kapjunk, tésztát gyúrunk, és egy-két óráig langyos helyen pihentetjük.

Miután megkelt félujjnyi vastagra kinyújtjuk. Tepsibe terítjük, vagy kerek lapot formálunk belőle.

Pizzamártást készítünk: az olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, és kétszer annyi vizet, mint a pure. Sóval, borssal, késhegyni babérlevélporral, szárított rozmaringgal, oregánóval ízesmitjük.3-4 percig forraljuk.

Megkenjük a pizzamártással, meghintjük gazdagon vadmajoránnával, ráfektetjük az ízesítőket. Meghintjük a sajtokból kevert reszelt sajttal.

A forró sütőben addig sütjük, míg az alja ropogós nem lesz, de a sajtnak nem szabad megbarnulnia a tetején.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-01-25 11:22:56

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá