Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Lekváros Derelye

Magyar tészta.

Kategória:
tészták
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • liszt
  • tojás
  • morzsa
  • 80 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zsír
  • 15 dkg morzsa
  • 1 dkg só
  • 10 dkg cukor
  • 60 dkg vegyes íz
  • 1 dkg fahéj.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A lisztből, tojásból, kevés sóval és vízzel középkemény tésztát gyúrunk. Három cipóba formázzuk, lezsírozzuk és pihentetjük.
Kinyújtjuk valamivel vastagabbra, mint a csuszattésztát. A lekvárt, ha túl kemény, kevés langyos vízzel meghígítjuk.
A kinyújtott tészta felét 3 cm távolságban kiskanállal töltjük. Ha szárad, a tészta tojásfehérjével kissé megkenjük, hogy a másik fél tészta, amellyel leborítjuk jól hozzátapadjon.
A lekvárok közötti csíkokat lenyomkodjuk és derelyemetélővel kockákra vágjuk. Kifőzzük és zsírban pirított zsemlemorzsával elkeverjük. Tálaláskor fahéjas cukorral szórjuk meg.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-10-17 18:17:18

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá