Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Diós Metélt

Magyar tészta.

Kategória:
tészták
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • liszt
  • tojás
  • dió
  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 dkg só
  • zsír vagy olaj
  • 8 dkg dió
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



40 dkg lisztből 1 tojással, sóval és vízzel jó kemény tésztát gyúrunk.
Három cipóba formázzuk, kicsit megzsírozzuk és rövíd ideig pihentetjük.
Azután nem túl vékonyra kisodorjuk, gyufaszál gömbölyűre metéljük, sós vízben kifőzzük, leöblítjük. Lábosban a zsírt felforrósítjuk és a leöblített, lecsurgatott tésztát belekeverjük. Melegre tesszük.
A ledarált diót a cukorral összekeverjük, Ízlés szerint fűszerezzük és a tálalásnál ezzel hintjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-11-01 18:01:45

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá