Finom pizza recept.
Pizza elkészítési módja a tésztához langyos tejet elkeverjük a cukorral,beletesszük az élesztőt és felfuttatjuk. (Langyos helyen lefedve kb.10 percig kelesztjük.) A lisztet keverőtálba öntjük, belekeverjük a sót. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat és kb.1,5 dl langyos vizet. A tésztánk kissé lágy legyen. Dolgozzuk ki fényes hólyagosra majd lisztezzük meg a tetejét, takarjuk le konyharuhával és kb.35-40 perc alatt langyos helyen kelesszük a duplájára.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk, 2 részre osztjuk ,alaposan átgyúrjuk. Mindkettőt tepsi nagyságúra nyújtjuk (ha nem sikerülne, kézzel a megfelelő formára húzogatjuk). Olajjal kikent tepsibe tesszük. Ügyeljünk arra, hogy a tészta a szélénél vastagabb, középen vékonyabb legyen!Szurkáljuk meg villával és jöhet rá a mártás!
A mártáshoz a reszelt hagymát megdinszteljük az olajon, összevegyítjük a többi hozzávalóval, fölrottyantjuk a tűzön és felkenjük a tésztára.
A feltétet a következő sorrendben rakjuk rá: 1.kukorica, 2.sonka csíkokra vagy kockára vágva, 3.mozzarella reszelve, 4.vörösbab, 5.gomba szeletelve vagy kockázva, 6.borsó, 7.lilahagyma apróra vágva. (Bármely feltét elhagyható vagy ízlés szerint cserélhető.) Végül megszórjuk oregánóval és közepes hőfokon kb.15 perc alatt készre sütjük.
Beküldte: Juli mama - Datum: 2010-05-26 18:53:27