Ínyenc spenótos camelloni recept.
Spenótos camelloni recept elkészítése a tésztához valókat összegyúrjuk, annyi vizet dolgozunk bele. hogy rugalmas. a szokásos kemenységű gyúrt tészta legyen. Egy tálba tesszük és letakarva legalább egy óráig pihentetjük. Ezután vékony vastagságú lappá nyújtjuk. Nyolc négyzetet vágunk belőle és sós forró vízben kifőzzük, majd forró vízzel leöblítjük, szétterítve hagyjuk megzikkadni nehogy összeragadjanak.
Közben sós vízben megfőzzük a megtisztított parajt, leszűrjük és késsel egy kissé összevagdossuk, de nem kell túl apróra. Ehhez hozzákeverjük a vaj felét és borssal ízesítjük. Jól összekeverjük.
Elkészítjük az olasz paradicsommártást a következő módon az olajban megpirítjuk az apróra vágott vagy reszeit vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszereket, és egy kevés vízzel felengedve legalább 15 percig kis lángon főzzük. Ha a leve elpáralogna egy kevés vízzel pótoljuk, de ügyeljünk arra, hogya mártás sűrű legyen.
A túrót összetörjük. A tésztalapok tetejére kenünk a parajkeverékből, majd rá a túró, vaj, telfől, megsózzuk és törött fogkhagymát vagy fokhagymaport szórunk a tetejére. A tésztalapokat egyenként összegöngyöljük, tűzálló tálra egymás mellé fektetjük és meglocsoljuk az olasz paradicsommártással. A sütóbe téve éppen csak átmelegítjük, de nem pirítjuk meg.
Beküldte: Ennio - Datum: 2010-03-04 10:37:24