Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Angol pástétomos kakas

Angol szárnyas étel.

Kategória:
Szárnyas ételek
Ország:
angol
Főre:
3

groen_arrowHozzávalók

  • kakas
  • szalonna
  • gomba
  • 1 kakas
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 50 dkg gomba
  • 40 dkg csirkemáj
  • 5 szem gyöngyhagyma
  • 5 dl vermut
  • feketebors
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A gombát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük.

Felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, aranysárgára pirítjuk, és a gombát egy kicsit pároljuk benne. Sózzuk és borsozzuk.

Ezután adjuk hozzá a kicsire vagdalt májat, és mindezt puhára pároljuk.

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd a megtisztított, megmosott kakast töltsük meg vele.

A szalonnát szeleteljük vékonyra, és ezzel borítsuk be a kakas mellét. Kössük rá fonallal, tegyük tepsibe, öntsük le az olvasztott vajjal, és süssük pirosra.

Lassan süssük, közben öntözgessük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Ekkor az oldalán vágjuk ketté, szedjük ki a csontokat, és állítsuk össze a szárnyast, mintha egész kakas lenne.

A lisztet keverjük el a vajjal, a tojásokkal. sóval, jól dolgozzuk össze. Adjunk hozzá egy kis vizet, 1 evőkanállal, hogy jó rugalmas tésztát kapjunk

Nyújtsuk ki, tegyük közepére akakast. Borítsuk rá a tészta széleit. Vizes kézzel jól nyomkodjuk össze, nehogy kinyíljon. Kenjük meg tojássárgájával, és előmelegített sütőben addig süssük, míg szép piros lesz. Felszeletelve tálaljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-05-28 13:09:24

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá