Angol szárnyas étel.
A gombát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük.
Felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, aranysárgára pirítjuk, és a gombát egy kicsit pároljuk benne. Sózzuk és borsozzuk.
Ezután adjuk hozzá a kicsire vagdalt májat, és mindezt puhára pároljuk.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd a megtisztított, megmosott kakast töltsük meg vele.
A szalonnát szeleteljük vékonyra, és ezzel borítsuk be a kakas mellét. Kössük rá fonallal, tegyük tepsibe, öntsük le az olvasztott vajjal, és süssük pirosra.
Lassan süssük, közben öntözgessük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Ekkor az oldalán vágjuk ketté, szedjük ki a csontokat, és állítsuk össze a szárnyast, mintha egész kakas lenne.
A lisztet keverjük el a vajjal, a tojásokkal. sóval, jól dolgozzuk össze. Adjunk hozzá egy kis vizet, 1 evőkanállal, hogy jó rugalmas tésztát kapjunk
Nyújtsuk ki, tegyük közepére akakast. Borítsuk rá a tészta széleit. Vizes kézzel jól nyomkodjuk össze, nehogy kinyíljon. Kenjük meg tojássárgájával, és előmelegített sütőben addig süssük, míg szép piros lesz. Felszeletelve tálaljuk.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-05-28 13:09:24