Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Töltött libanyak

Finom töltött libanyak recept.

Kategória:
Szárnyas ételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • libanyak bőr
  • sertéshús
  • majoranna
  • 1 liba nyakáról lehúzott bőr
  • 20 dkg sovány sertéshús
  • 1/2 áztatott zsemle
  • 2 tojás
  • 3 dkg finomra vá­gott vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 g törött bors
  • 1 g majoranna
  • 3 dkg zsír
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Töltött libanyak elkészítése a liba nyakát megtisztítjuk, jól megmossuk, lehúzzuk és a keskenyebb végét bevarrjuk.

A sertéshúst kétszeresen átdaráljuk az áztatott és kicsavart zsemlével.

Zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát a darált húshoz, sózzuk, fűszerezzük és egy tojást hozzáadva jól összegyúrjuk.

Ezt a tölteléket a libanyakbőrbe töltjük és közben negyedbe vágott főtt kemény tojásokat helyezünk el benne középen hosszában. Végül a másik végén is bevarrjuk, sózzuk és kevés zsírral, lassan, egyenletesen, sütőben szép pirosra sütjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsófi - Datum: 2009-08-13 18:13:32

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá