Finom, ízletes kacsa recept.
Töltött kacsát a következő módon készítjük el a fiatal kacsát szárazon megtisztítjuk úgy, hogy a bőre sehol ne szakadjon be. A hasát felvágjuk és eltávolítjuk a belsőrészt, hogy epehólyag fel ne fakadjon. A begyét a nyakán keresztül távolítjuk el, ott sem vágjuk.
Ezután a bőrét a mellén és a combok táján egy késsel óvatosan elválasztjuk a hústól és a nyakbőrnél betöltjük a tölteléket.
Töltelék elkészítése: Forró zsíron a finomra vágott hagymát megpirítjuk, ezt követően hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, a megmosott, apróra vágott májat, sózzuk, borsozzuk és végül hozzákeverjük a tejben áztatott és kicsavart zsemléket és a két tojást.
A töltés után a kacsát kivül-belül besózzuk és belsejébe majorannát szórunk, közepesen forró sütőben, saját zsírjában locsolva pirosra sütjük.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-08-20 11:38:41