Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Töltött kacsa

Finom, ízletes kacsa recept.

Kategória:
szárnyas ételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • kacsa
  • hagyma
  • zsemle
  • 1 db fiatal kacsa
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 to­jás
  • 3 dkg zsír
  • 3 dkg hagyma
  • 1/2 dkg törött bors
  • 2 g ma­joranna
  • 1 csomó zöld petrezselyem
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Töltött kacsát a következő módon készítjük el a fiatal kacsát szárazon megtisztítjuk úgy, hogy a bőre sehol ne szakadjon be. A hasát felvágjuk és eltávolítjuk a belsőrészt, hogy epehólyag fel ne fakadjon. A begyét a nyakán keresztül távolítjuk el, ott sem vágjuk.

Ezután a bőrét a mellén és a combok táján egy késsel óvatosan elválasztjuk a hústól és a nyakbőrnél betöltjük a tölteléket.

Töltelék elkészítése: Forró zsíron a finomra vágott hagymát megpirítjuk, ezt követően hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, a megmosott, apróra vágott májat, sózzuk, borsozzuk és végül hozzákeverjük a tejben áztatott és kicsavart zsemléket és a két tojást.

A töltés után a kacsát kivül-belül besózzuk és belsejébe majorannát szórunk, közepesen forró sütőben, saját zsírjában locsolva pirosra sütjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-08-20 11:38:41

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá